Ірина Геращенко відзвітувала за 5 років роботи на посаді представника президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Перша заступниця голови парламенту Ірина Геращенко відзвітувала за 5 років роботи на посаді представника президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Звіт вона опублікувала у Facebook англійською мовою.

Зокрема, Геращенко займалася законотворчою діяльністю, звільненням заручників, пошуком зниклих безвісти, переміщенням засуджених до 2014 року осіб на підконтрольну Україні територію, робочими візитами на Донбас, гуманітарною та технічною допомогою Донбасу.

Геращенко зазначає, що вона представила 35 законопроектів, спрямованих на вирішення питань безпеки та гуманітарних питань. Із них 15 були прийняті як закони.

Було ухвалено 20 постанов Верховної Ради. Серед них звернення до урядів і парламентів іноземних держав, міжнародних парламентських зборів і міжнародних організацій, що стосуються агресії Росії в Україні, звільнення заручників, військовополонених та політичних вʼязнів Кремля.

Також Ірина Геращенко зазначила, що за пʼять років взяла участь у 87 засіданнях підгрупи в Мінську. 3 240 осіб були знайдені та звільнені з початку військових дій. Вдалося звільнити близько 150 українців завдяки зусиллям президента, уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Міністерства закордонних справ у співпраці з Обʼєднаним центром Служби безпеки зі звільнення заручників.

У грудні 2017 роки вдалося звільнити 74 українці. У 2018 році було звільнено лише трьох.