ДБР порушило справу за фактом зникнення моніторів і серверів із ситуаційної кімнати Адміністрації президента

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Державне бюро розслідувань (ДБР) почало розслідувати зникнення моніторів і серверів з секретною інформацією з ситуаційної кімнати Адміністрації президента. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 329 Кримінального кодексу України (втрата документів, що містять державну таємницю, що спричинило тяжкі наслідки)», — йдеться в повідомленні ДБР.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Києві. Поки тривають першочергові слідчі дії.

  • 28 травня секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк записав відеозвернення. Він заявив про зникнення апаратури з ситуаційної кімнати в будівлі Адміністрації президента. За його словами, ще місяць тому кімната була обладнана великими моніторами, підключеними до серверів. На них, у свою чергу, зберігалася секретна інформація, яка надходила по захищених каналах. На відео Данилюк показав обірвані дроти та місця, де раніше були прикріплені монітори, а також порожні полиці шаф. «Усе було знято під час зміни влади», — заявив секретар РНБО.
  • Через кілька годин після заяви Данилюка колишній прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко заявив, що вся техніка була орендована за рахунок колишнього президента, а тому її повернули власнику.