Саакашвілі: У мене немає політичних амбіцій, але я готовий ділитися досвідом

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Екс-президент Грузії та колишній голова Одеської обласної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що у нього немає політичних амбіцій в Україні. Про це від сказав у ефірі ток-шоу «Пульс» на телеканалі «112 Україна», відповідаючи на запитання ведучих про те, чи буде він брати участь у парламентських виборах або претендувати на посади у виконавчій гілці влади.

«У мене немає ніяких політичних амбіцій, тому що я був уже на всіх посадах, я все бачив. Я буду дуже обережним, коли буду на щось погоджуватися. Я через це проходив, я бачив, як це виглядає, і я не рвуся ні на які посади», — сказав він.

Саакашвілі зазначив, що готовий допомагати новим людям, які вирішили йти в політику, своїми порадами, та ділитися з ними досвідом.

«Я хочу наголосити на тому, що зараз треба вивести вперед нових людей. Якщо їм потрібна буде моя порада, підставити плече, поділитися досвідом, я з радістю поділюсь», — додав він.

Також Саакашвілі повідомив, що 29 травня повертається в Україну. Його літак має прилетіти в аеропорт «Бориспіль» о 17:00.

  • 28 травня президент Володимир Зеленський повернув Міхеїлу Саакашвілі українське громадянство. Цим же указом Зеленський надав українське громадянство пʼятьом іноземцям. Серед них уродженці Ірану (Аболфазл Ахмаді Коларіджані), Росії (Олександр Костіков), Азербайджану (Емін Іззат огли Самед-заде), Киргизстану (Зиятдинбек Тойгонбаєв) і Сирії (Тамер Мохаммед Маджед Альтунсі).
  • Частина українських політиків з радістю зустріла цю новину, але деякі назвали рішення Зеленського зрадою. theБабель зібрав реакцію українських політиків на повернення екс-голови Одеської обласної адміністрації.