Україна продовжить співпрацю з МВФ. Зеленський зустрівся з представниками місії та сподівається, що нова Рада забезпечить транш

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Україна продовжить працювати з Міжнародним валютним фондом (МВФ), і після формування нового уряду місія фонду прибуде для обговорення подальшого надання допомоги.

Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками місії МВФ в Україні на чолі з Роном ван Роденом, повідомляє сайт президента.

Президент поскаржився на затягування реформаторських законопроектів з боку Верховної Ради, але висловив сподівання, що новий парламент все ж забезпечить отримання наступного траншу кредиту на $1,3 млрд. «На жаль, поки що ми бачимо зволікання з прийняттям реформаторських законопроектів, на які громадяни, бізнес, фінансове співтовариство чекають роками. Сподіваюся, парламент нового скликання надолужить це і забезпечить основу для отримання наступного траншу фінансування від фонду», — сказав Зеленський.

Президент заявив, що його команда цього тижня подасть новий законопроект про відповідальність за незаконне збагачення, який «поверне антикорупційним органам важливий інструмент для притягнення корупціонерів до відповідальності», і висловив надію, що парламент ухвалить його, інакше це буде доказом його «непрацездатності».

Рон ван Роден запевнив президента, що після формування нового уряду місія готова прибути в Україну для продовження переговорів. «Ми не бачимо перешкод для співпраці. Готові після парламентських виборів, після того як буде сформовано уряд, негайно приїхати в Київ і продовжити переговори щодо того, яким чином надавати нашу підтримку», — сказав він.