Дефолт оголошувати не будемо. Данилюк заявив, що президент не буде прислухатися до порад Коломойського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський не буде приймати важливі рішення для країни за порадою окремих бізнесменів, а буде керуватися лише інтересами держави.

Про це на брифінгу в Києві заявив новопризначений секретар РНБО Олександр Данилюк, відповідаючи на питання щодо оголошення дефолту за порадою бізнесмена Ігоря Коломойського.

«Не думаю, що президент прислухається зараз до подібних порад. У нього зараз сформована команда людей, до яких він прислухається. Ще раз підкреслю: є позиція окремих бізнесменів. Позиція держави полягає в іншому — держава має захищати інтереси громадян», — сказав він.

За його словами, Україна в принципі не розглядає відмову від зовнішніх боргів, оскільки це стане «дорогою в нікуди» і підірве економічну довіру до країни, що відразу ж негативно позначиться на українському населенні.

  • 26 травня бізнесмен Ігор Коломойський в інтервʼю Financial Times заявив, що Володимиру Зеленському слід оголосити в країні дефолт. «На мій погляд, ми повинні ставитися до наших кредиторів так, як це робить Греція. Це приклад для України. У протистоянні з кредиторами в 2015 році Афіни стали першою розвиненою країною, яка не змогла погасити кредит МВФ, хоча це було й тимчасово», — сказав він.
  • Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус допускає, що викликана достроковими виборами у Верховну Раду невизначеність із парламентською коаліцією та урядом може вплинути на поточну співпрацю України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) за програмою Stand-By Arrangement.