«Не треба шукати конфліктів». Андрій Сенченко заявив про вихід із «Батьківщини»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Не треба шукати конфліктів». Андрій Сенченко заявив про вихід із «Батьківщини»

Facebook / Andriy Senchenko

Один із головних соратників Юлії Тимошенко, Андрій Сенченко заявив про вихід із Всеукраїнського обʼєднання «Батьківщина». Про це він написав у Facebook.

«Сьогодні я прийняв важливе і дуже непросте для мене рішення про вихід із партії «Батьківщина». Я присвятив цій команді 14 років свого життя і залишався поруч із Юлією Тимошенко в найтяжчі для неї та партії часи», — написав політик.

Сенченко пояснив своє рішення розбіжностями в оцінці небезпек, які виникли перед країною після виборів президента України. Але прощаючись засвідчив свою повагу до лідерки «Батьківщини».

«Не треба шукати конфліктів — я з великою повагою ставлюся до Юлії Володимирівни, її внеску в розбудову української держави і намагання зробити українців щасливими. Впевнений, вона і надалі буде наполегливою на цьому шляху», — написав він.

Сенченко повідомив, що планує зосередитись на формуванні нового політичного руху, до складу якого може увійти громадських рух «Сила права».

«Стрижнем демократичної проукраїнської коаліції в наступному парламенті країни повинна стати політична сила, що зосередиться на реальному досягненні миру через перемогу і на глибокій модернізації економіки, необхідної для входження нашої держави до 20 найбільш економічно розвинених країн світу. Таку силу можливо сформувати лише спираючись на широке громадсько-політичне об’єднання патріотичних сил України. Команда громадського руху «Сила права», до якої я належу, готова стати надійною складовою такого об’єднання», — пише політик.