Монатік, Винник і Каменських. У ДФС розповіли, хто декларував доходи та скільки в Києві мільйонерів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Згідно з результатами цьогорічної кампанії декларування, в Києві 2 941 людина вказала у деклараціях суму доходу понад 1 млн гривень, а це на 589 людей, або 25%, більше, ніж минулого року. Про це пише Укрінформ.

«Загалом столичні мільйонери задекларували 36 мільярдів 505 мільйонів гривень, що на 73% більше ніж торік. Вони мають сплатити податок на доходи фізичних осіб на суму 1 мільярд 930 мільйонів гривень і понад 270 мільйонів гривень військового збору», — розповіла виданню начальник Головного управління ДФС у місті Києві Людмила Демченко.

Вона зазначила, що публічні люди також активно декларували свої доходи.

«До наших сервісних центрів приходили Дмитро Монатік й Олег Винник, а загалом столична кампанія декларування 2019 року бачила декларації таких відомих артистів, як Потап, Костянтин Меладзе, ONUKA, Ірина Білик, Наталія Могилевська, Анастасія Каменських, Тіна Кароль й багатьох інших. Під час нинішньої кампанії декларування лише представників шоу-бізнесу ми нарахували 111, з яких 23 — народні артисти України», — говорить Людмила Демченко.

Активно подавали декларації також спортсмени, розповідають в ДФС. Наприклад, футболістами та працівниками «Динамо» Київ у цьому році було подано 95 декларацій про майновий стан і доходи та задекларовано дохід у понад 170 млн гривень.

Найбільша кількість мільйонерів мешкає у Печерському (614), Шевченківському (545) і Голосіївському (314) районах столиці.

«Найстаршим декларантом цьогорічної кампанії виявився 99-річний мешканець Солом’янського району столиці, який задекларував 8 мільйонів гривень, а батьки наймолодшого декларанта — 3-річного мешканця Святошинського району — відобразили в декларації про майновий стан і доходи отримання малюком спадщини на суму 64 тисячі гривень», — розповідає Демченко.