Екс-заступник голови Служби зовнішньої розвідки Семочко судитиметься із Зеленським

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко вирішив судитися з президентом Володимиром Зеленським за поновлення на посаді. Відповідний позов Семочко подав до Касаційного адміністративного суду Верховного суду.

Заяву було подано 23 травня, тоді ж суд її зареєстрував. Наразі сформовано склад суду, головуючою призначено суддю Ірину Васильєву. Дата початку розгляду справи поки невідома.

Хто такий Семочко?

Журналісти програми Bihus.Info 2 жовтня 2018 року опублікували розслідування, в якому стверджується, що сімʼя Сергія Семочка, колишнього керівника економічної контррозвідки СБУ і першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки, має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а дехто з його родичів — громадянство Росії.

16 жовтня СБУ повідомила, що на підставі цього розслідування розпочато кримінальне провадження за статтею «державна зрада» стосовно Семочка. Він заперечував усі підозри і звинуватив журналістів у маніпуляціях. Розслідування проти Семочка не завадило йому залишатися на посаді ще кілька місяців.