Засновник Huawei назвав Apple вчителем і виступив проти її заборони в Китаї

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Засновник Huawei Technologies Co. Жень Чженфей заявив, що буде заперечувати проти заборони свого американського конкурента Apple. Про це він сказав в інтервʼю агентству Bloomberg, коментуючи ймовірність того, що КНР може вжити відповідних заходів після заборони Huawei у США.

За оцінками аналітиків Goldman Sachs, Apple може втратити майже третину свого прибутку, якщо Китай заборонить її продукцію.

«Цього не буде, насамперед. І по-друге, якщо це станеться, я буду першим, хто заперечить. Apple — мій учитель, він у лідерах. Будучи студентом, навіщо йти проти мого вчителя? Ніколи», — сказав він в інтервʼю.

США підозрюють, що Huawei допомагає Пекіну в шпигунстві, сприяючи прагненням Китаю стати технологічною наддержавою. Роками її звинувачували в крадіжці інтелектуальної власності в судових позовах, поданих американськими компаніями, як-от Cisco Systems Inc., Motorola Inc. і T-Mobile US Inc.

«Я вкрав американські технології завтрашнього дня. У США навіть немає таких технологій. Ми попереду США. Якби ми були позаду, Трампу не потрібно було б посилено нападати на нас», — сказав засновник Huawei.

  • Раніше засновник китайського виробника телекомунікаційного обладнання Huawei Жень Чженфей розкритикував рішення американської влади внести компанію в «чорний список».
  • Ряд топових американських компаній призупинили поставки програмного забезпечення і деталей китайській корпорації Huawei. Серед компаній, які заморозили поставки, — Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. and Broadcom Inc., а також Google.