Прем’єр Гройсман не обʼєднуватиметься із Порошенком на парламентських виборах

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Премʼєр-міністр Володимир Гройсман, який піде на вибори до парламенту на чолі партії «Українська стратегія», не буде об’єднуватися із партією Петра Порошенка «Європейська солідарність». Про це глава уряду заявив у інтерв’ю «Фактам».

«Такі пропозиції [об’єднання] були від президента, і я можу сказати, що багато політиків між собою говорили про різні можливості. Я прийняв рішення, я буду йти самостійно, і це рішення для мене є остаточним. Я вважаю, що ми просто різні», — сказав Гройсман.

Він також пояснив свій намір балотуватися до Верховної Ради тим, що як прем’єр-міністр «є дуже обмежений у своїх кадрових можливостях, в ухваленні рішень, які би вважав більш ефективними».

Водночас Гройсман додав, що після того, як парламент прийме його відставку, він продовжить очолювати Кабмін до утворення нового уряду. Так само продовжують працювати і всі міністри.

  • 20 травня Володимир Гройсман заявив про відставку. Перед цим він повідомив, що веде консультації про участь у майбутніх парламентських виборах з екс-президентом Петром Порошенком та екс-премʼєром Арсенієм Яценюком.