Зеленський просить не карати мітингувальників у Рівному

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що вивчив ситуацію з мітингом у Рівному і закликав правоохоронців не застосовувати до активістів покарання. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«З’ясував ситуацію щодо нібито затримання хлопця та дівчини, які влаштували проти мене протест у Рівному. Ніякого затримання не було, але правоохоронці могли діяти м’якше. В поліції проведуть службову перевірку», — зазначив він.

Крім того, Зеленський доручив провести за даним фактом службову перевірку.

«Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо люди не порушують правопорядок. Критики не боюся», — підкреслив він.

В той же час прес-служба поліції уточнила, що «поважає думку громадськості та вважає, що для недопущення конфліктних ситуацій із мешканцями міста, які мають іншу громадянську позицію, доцільніше було б обмежитись профілактичною бесідою у дотриманні вимог законодавства».

«З метою недопущення подібних інцидентів особовому складу поліції області буде доведено та наголошено на необхідності застосування перш за все методів комунікації з громадянами під час вчинення ними дрібних правопорушень», — йдеться в повідомленні.

Що сталося?

У Рівному двох учасників імпровізованого мітингу за імпічмент президенту Володимиру Зеленському забрали в поліцію і склали на них адміністративний протокол. За словами затриманої — 16-річної Дарини Коцюруби, у відділенні правоохоронці чинили на неї тиск.