У Рівному учасників мітингу за імпічмент Зеленському забрали в поліцію

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Рівному двох учасників імпровізованого мітингу за імпічмент президенту Володимиру Зеленському забрали в поліцію і склали на них адміністративний протокол. Про це повідомляє «UA: Рівне» на своїй сторінці в Facebook.

«Встановлено, що 20-ти і 16-річні жителі Рівного на майдані Незалежності проводили мітинг несанкціоновано, тобто не подали заздалегідь відповідної заявки. Тому працівники поліції склали на хлопця та 16-річну дівчину в присутності [її] матері адмінпротоколи за ст. 185-1 КУпАП (порушення порядку і організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Крім того, оскільки правопорушниця неповнолітня, на матір склали адмінпротокол за невиконання батьками обовʼязків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП. Всі матеріали скеровуватимуться до суду для прийняття рішення», — зазначила прес-офіцер поліції Марія Юстицька.

Трохи згодом Юстицька заявила, що затримання як такого не сталося. А забрали в поліцію пару лише для складання адміністративних матеріалів.

Тим не менш, учасниця мітингу Дарина Коцюруба заявила, що у відділі поліції на неї чинили тиск.

«Вона [Паламарчук Ганна Олександрівна] зателефонувала своєму головному, щоб він прийшов і сказав мені, що я все-таки затримана. Вони кричали на мене, тисли, ця пані кілька разів розговорила мені, що я зіпсувала їй день», — уточнила вона.