Суд дозволив заарештувати 15 військових Росії за агресію в Керченській протоці

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що суд дозволив затримати 15 військових Росії за захоплення трьох кораблів у Керченській протоці. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Президент Зеленський відмітив якісну роботу військової прокуратури України по розслідуванню незаконного захоплення українських моряків у Керченській протоці», — йдеться в повідомленні.

Крім того, Матіос опублікував інформацію, згідно з якою суд дозволяє затримання чотирьох генералів, девʼятьох офіцерів і двох рядових російської армії.

Прокуратура оцінила вартість захопленого майна у 260 млн. грн.

  • У центрі Запоріжжя пройшла акція на підтримку взятих у полон Росією українських моряків. У рамках заходу учасники принесли національні прапори, прапор ВМС і паперові кораблики.
  • У Міністерстві закордонних справ Росії, коментуючи рішення Міжнародного трибуналу з морського права, заявили, що міжнародний арбітраж не мав права розглядати інцидент у Керченській протоці.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що прийняте Міжнародним трибуналом ООН у Гамбурзі рішення дає Росії шанс розблокувати переговори про припинення конфлікту з Україною.
  • У Гамбурзі 25 травня пройшло засідання Міжнародного трибуналу з морського права, який розглядав справу про захоплення українських моряків біля берегів Криму. Дії Росії були визнані незаконними, у звʼязку з чим трибунал постановив звільнити взятих у полон у Керченській протоці українців і захоплені кораблі.