Суд скасував визнання незаконною спецперевірки Ситника для призначення директором НАБУ

Автори:
Олег Панфілович, Оксана Коваленко
Дата:

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про визнання незаконною перевірки Артема Ситника Державною фіскальною службою перед призначенням директором НАБУ. Про це theБабелю повідомили в бюро.

Суд задовольнив таким чином скарги Ситника та Фіскальної служби і відмовив у задоволенні позову ТОВ «Юридична компанія «Студія права» повністю. У бюро підкреслили, що Окружний адмінсуд міста Києва не вперше приймає рішення у справах за участю НАБУ або його службових осіб, які в подальшому скасовуються судами вищих інстанцій.

«Так, наприклад, 13 березня Шостим апеляційним адміністративним судом було задоволено апеляційну скаргу НАБУ, скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва та відмовлено у задоволені позову ГО «Правова держава» про зобов’язання надати копії Меморандумів про взаєморозуміння між Федеральним бюро розслідування США та Національним бюро», — йдеться у повідомленні.

Про що йдеться?

Суть позову полягала в тому, що 31 березня 2015 року — в день, коли Ситник подавав уточнену декларацію, втратив силу попередній порядок контролю за деклараціями. Новий порядок набув чинності тільки з 30 квітня 2015 року. Саме в цей час Фіскальна служба визнала, що Ситник пройшов спецперевірку. У подальшому це дозволило йому очолити бюро.

Компанія просила суд визнати дії ДФС неправомірними та спростувати достовірність відомостей в декларації Ситника за 2014 рік. Також позивач просив зобовʼязати Фіскальну службу направити це спростування в Адміністрацію президента та відповідну конкурсну комісію.

На початку листопада минулого року Окружний адмінсуд дійшов висновку, що Ситник незаконно пройшов спецперевірку Фіскальної служби перед призначенням на посаду директора НАБУ.

Чим примітна «Студія права»?

У червні 2016 року детективи НАБУ проводили обшук у приміщенні «Студії права». Слідчі дії стосувалися кримінального провадження проти заступника прокурора Київської області Олександра Колесника. Його підозрювали у причетності до розкрадання цукру, що зберігався на складах державної установи «Аграрний фонд» у Черкаській області, вартістю понад 300 млн грн.