Суд розпочав провадження за позовом нардепа Розенблата проти Порошенка та Ситника. Справу розглянуть за спрощеною процедурою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва порушив справу за позовом народного депутата Борислава Розенблата проти президента Петра Порошенка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Як повідомляє прес-служба суду, справу розглядатимуть за спрощеною процедурою, без виклику позивача та відповідачів. Засідання будуть проводитися за наявними у справі матеріалами.

  • 15 травня народний депутат Борислав Розенблат (позафракційний) подав до суду на президента Петра Порошенка та очільника НАБУАртема Ситника. Депутат вважає, що Порошенко не мав повноважень призначати директора НАБУ. Також він просить суд визнати, що в Ситника немає компетенції виконувати обовʼязки директора бюро, а його дії на цій посаді вважати протиправними.
  • Артем Ситник назвав позов абсурдним. Він підкреслив, що директора НАБУ призначають через конкурс, і указ президента про його призначення може бути скасовано винятково на підставах, вказаних у законі.
  • Борислав Розенблат є одним із фігурантів «бурштинової справи», яку веде НАБУ. Його, а також іншого народного депутата Максима Полякова підозрюють у тому, що вони за хабарі лобіювали зміни до законодавства стосовно видобутку бурштину. Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, перевищувала 300 тис. гривень.