Ситник назвав позов Розенблата до нього та Порошенка «дуже абсурдним»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає абсурдним позов нардепа Борислава Розенблата до президента Петра Порошенка та до самого Ситника. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Після того, як з пана Розенблата була знята недоторканність, він направив до суду багато позовів. Деякі з них розглянуті, деякі — ні. Деякі з них дуже абсурдні, у тому числі і цей», — сказав він журналістам у середу.

Ситник підкреслив, що директора НАБУ призначають через конкурс, і відповідний указ президента можна скасувати винятково на підставах, які вказані в законі. «Таких підстав немає, тому що цей позов більше з певним політичним підтекстом», — підкреслив Ситник.

  • У середу, 15 травня, стало відомо, що Розенблат подав до суду на Порошенка й Ситника. Нардеп вважає, що Порошенко не мав повноважень призначати директора НАБУ. Також він просить суд визнати, що в Ситника немає компетенції виконувати обовʼязки директора бюро, а його дії на цій посаді вважати протиправними.
  • Сам Розенблат є одним із фігурантів «бурштинової справи», яке веде НАБУ. Його, а також іншого народного депутата Максима Полякова підозрюють у тому, що вони за хабарі лобіювали зміни до законодавства щодо видобутку бурштину. Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, перевищувала 300 тис. гривень.
  • У середині березня Розенблат заявив, що Ситник у 2016 році працював на штаб кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.