Син Гладковського про позов до журналістів Bihus.Info: Розгляд справи в суді навмисно затягують

Автори:
Олена Мельник, Оксана Коваленко
Дата:

Син колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор заявив про затягування судового розгляду його позову проти журналістів Bihus.Info, які в лютому опублікували розслідування про розкрадання в оборонній сфері.

Про це йдеться в його заяві, переданій theБабелю. Він просить суд нарешті перейти до розгляду справи по суті.

«Вже майже три місяці суд не може розпочати розгляд справи, оскільки наклепники, зловживаючи, навмисно затягують розгляд справи», — йдеться в заяві Гладковського.

За його словами, відповідачі неодноразово заявляють «про переноси судових засідань з надуманих приводів, захаращують справу різними непотрібними папірцями, які не мають жодного відношення до справи», змінюють адвокатів.

«Цими та іншими нераціональними діями вони не дають можливості суду розставити крапки над «і», — стверджує Гладковський.

Про що мова?

Ігор Гладковський позов подав 4 березня в Подільський районний суд міста Києва. Справа цивільна. Відповідачі: керівник програми розслідувань «Наші гроші» Денис Бігус, автор сюжетів Леся Іванова та громадська організація «ТОМ 14», яку створила редакція.

«Предмет позову — про захист честі, гідності і ділової репутації», — вказано в реєстрі.

У розслідуванні журналістів від 25 лютого йшлося про те, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем із розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми нібито принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка. Після широкого розголосу президент звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони.

  • Ігор Гладковський зняв відеовідповідь на розслідування журналістів, в якій називає інформацію редакції «Наших грошей» фейком та обіцяє в наступних випусках розповісти, кому вона вигідна. Ігор Гладковський вважав, що він та його батько, який був частиною команди президента, стали мішенню, щоб дискредитувати Петра Порошенка в передвиборчих перегонах.
  • Сам заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський заявляв, що справа, у якій фігурує його син, складена з провокаційних фактів, які намагаються використовувати у виборчій кампанії.