NYT: Продюсер Вайнштейн уклав угоду на $44 млн у справі про сексуальні домагання. Витрати покриє страховка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американський продюсер Харві Вайнштайн, в минулому один з найвпливовіших у Голлівуді, уклали попередню угоду на $44 млн для врегулювання судових позовів, поданих жінками у справі про сексуальні домагання. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на слова трьох джерел.

За умовами угоди, близько $30 млн підуть групі позивачів, в яку входять ймовірні жертви, кредитори колишньої студії Вайнштейна та деякі колишні співробітники. Інша частина грошей може піти на судові витрати для партнерів продюсера, зокрема членів ради директорів, які є відповідачами у судових процесах.

Якщо угоду остаточно затвердять, страхові поліси покриють усі $44 млн витрат, пише видання. The New York Times зазначає, що Вайнштейн не відповів на дзвінки для коментарів. Прес-секретар генерального прокурора штату Нью-Йорк від коментарів відмовилася.

Харві Вайнштейну предʼявлені кримінальні звинувачення в Нью-Йорку за насильство щодо двох жінок. Ще понад 80 жінок звинуватили його у проступках, і багато з цих скарг повʼязані з сексуальним домаганням, які є цивільним, а не кримінальним злочином.

Зазначена сума угоди складає менше половини від тієї, що спочатку обговорювалася як бюджет фонду для потерпілих на суму до $90 млн.