Порноактриса, яка судилася з Трампом, звинуватила свого адвоката в крадіжці $300 тис. гонорару

Дата:
Порноактриса, яка судилася з Трампом, звинуватила свого адвоката в крадіжці $300 тис. гонорару

mirror.co.uk

Адвоката Майкла Авенатті звинуватили в шахрайстві та крадіжці за обтяжуючих обставин коштів своєї клієнтки Стормі Деніелс (справжнє імʼя Стефані Кліффорд), яку він захищав у судових процесах проти президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє CNN.

Федеральна прокуратура Нью-Йорка висунула звинувачення Авенатті в крадіжці близько $300 тис. авансу Деніелс від загальної суми контракту за її книгу про Трампа. Згідно з судовими документами, Авенатті використовував ці гроші на зарплати співробітників своєї юридичної фірми Eagan Avenatti LLP, орендну плату у розмірі $3 900 за Ferrari та інші витрати, зокрема хімчистку, авіаквитки, готелі й автомобільні послуги.

Прокурори стверджують, що Авенатті, який допоміг Деніелс домовитися з видавництвом про $800 тис. авансу за книгу, доручив літературному агенту відправити дві частини авансу на свій банківський рахунок, а не на рахунок актриси.

У результаті вона повинна була отримати близько $300 тис., але так їх і не отримала. Авенатті говорив Деніелс, що гроші ще не перераховано, поки вона безпосередньо не звʼязалася з видавцем і все не зʼясувала.

Усі звинувачення Авенатті прокоментував у Twitter. «Ніякі гроші міс Деніелс не були присвоєні. Вона отримувала юридичні послуги на мільйони доларів, ми витрачали величезні суми. Вона безпосередньо заплатила всього $100 тис. за все, що одержала. Я з нетерпінням чекаю, коли присяжні заслухають усі докази та винесуть рішення про мою невинуватість», — написав адвокат.

Однак, якщо Авенатті визнають винним за цими епізодами, йому загрожує до 20 років вʼязниці.

Авенатті також висунули звинувачення у справі про вимагання в компанії Nike. За даними прокуратури Нью-Йорка, Авенатті вимагав у виробника одягу Nike $20 млн, погрожуючи «використати свою здатність привертати увагу громадськості, щоб завдати істотної фінансової та репутаційної шкоди компанії, якщо його вимоги не будуть виконані».

  • У кінці березня Авенатті був заарештований в Нью-Йорку та звільнений під заставу в $300 тис.
  • Порноактриса Стефані Кліффорд, більш відома під псевдонімом Стормі Деніелс, дала інтервʼю Mirror, в якому розповіла про звʼязки з Дональдом Трампом, погрози на свою адресу від його прихильників, почуття Меланії Трамп, а також про свою місію.
  • 11 грудня 2018 року суддя в Каліфорнії зобовʼязав Стормі Деніелс виплатити Дональду Трампу близько $300 тис. судових витрат після того, як її позов проти Трампа про наклеп відхилили в жовтні. Вона подала в суд на Трампа за його твіт, в якому він назвав «неправдивими» заяви Кліффорд про погрози їй з боку невідомого за можливе розголошення сексуальних звʼязків із президентом США.