Вночі: кампус Facebook евакуювали через загрозу вибуху, фіндиректорку Huawei відпустили під заставу, а порноактриса Стормі Деніелс має заплатити Трампу $300 тисяч

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Набув чинності закон про припинення «дружби» з Росією

Сьогодні, 12 грудня, набув чинності «Закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією». Документ був опублікований в газеті «Голос України» 11 грудня. Закон передбачає, що Україна припиняє дію договору з 1 квітня 2019 року.

Фіндиректорку Huawei відпустили під заставу

Huawei

Суд канадської провінції Британська Колумбія 11 грудня відпустив під заставу фінансового директора китайської компанії Huawei Technologies Мен Ваньчжоу, заарештовану за запитом Вашингтона в Ванкувері. Рішення винесено за підсумками трьох днів слухань. Сума застави — $7,5 млн. Проте Мен Ваньчжоу повинна постійно носити електронний браслет, здати паспорт, не залишати межі Ванкувера, а в період з 23:00 до 06:00 залишатися на території одного з двох будинків у місті, які їй належать.

Кампус Facebook у Каліфорнії евакуювали через повідомлення про бомбу

Через повідомлення про бомбу евакуювали кампус Facebook у місті Менло Парк (округ Сан-Матео). Представник компанії сказав, що поліція евакуювала кілька будівель в кампусі і продовжує розслідування. За його словами, співробітники компанії перебувають у безпеці.

Суд зобов’язав порноакторку Стормі Деніелс заплатити Трампу майже $300 тисяч

Wikimedia Commons

Федеральний суддя у Каліфорнії зобовʼязав порнозірку Стормі Деніелс сплатити президентові США Дональду Трампу близько $300 тисяч судових витрат після того, як її позов проти Трампа про наклеп відхилили у жовтні. Справжнє імʼя актриси — Стефані Кліффорд. Вона позивалась до Трампа через його твіт, у якому він назвав «фальшивими» заяви Кліффорд про погрози їй невідомого за можливе розголошення сексуальних зав’язків з президентом США.

Палата представників підтримала санкції проти «Північного потоку-2»

Палата представників Конгресу США 11 грудня схвалила резолюцію, у якій висловила протест проти будівництва «Північного потоку-2» — магістрального газопроводу з Росії до Німеччини, а також підтримала введення санкцій для протидії цьому проекту. У документі наголошено, що прокладання трубопроводу — це «різкий крок назад у питаннях європейської енергетичної безпеки та інтересів Сполучених Штатів».