«Народний фронт» збирає підписи під поданням до Конституційного суду. Вимагають перевірити указ Зеленського про розпуск Ради

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Парламентська фракція «Народний фронт» збирає підписи під поданням до Конституційного суду з вимогою перевірити указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Відповідна заява опублікована на сайті «Народного фронту».

Депутати фракції закликають підписатися під поданням усіх свої колег у парламенті.

«Ми твердо заявляємо про те, що підписання цього подання є політичним і громадянським обов’язком кожного члена парламенту, оскільки мова йде про факт порушення Конституції найвищою посадовою особою держави — Президентом України», — йдеться в заяві.

Усі депутати фракції «Народний фронт» уже поставили свої підписи.

  • Громадянський рух «Спільна справа» оскаржив у Верховному суді указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дострокові вибори.
  • Зеленський підписав указ про припинення повноважень парламенту та його розпуск 21 травня, після консультацій з головами фракцій. Дострокові вибори призначено на 21 липня. Глава держави також скликав позачергове засідання парламенту на 22 травня, на якому пропонував внести зміни у виборче законодавство.