Штаб ООС: Бойовики «ДНР» затримали вісім українських військових

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Бойовики «ДНР» затримали вісім українських військовослужбовців. Про це повідомляє прес-центр штабу Операції обʼєднаних сил.

За інформацією штабу, це сталося поблизу Новотроїцького в Донецькій області.

«Сьогодні зранку вісім військовослужбовців Збройних сил України зі складу Об’єднаних сил, рухаючись на вантажному автомобілі в районі населеного пункту Новотроїцьке, помилково відхилилися від визначеного маршруту та потрапили на тимчасово окуповану територію, де були затримані бойовиками збройних формувань Російської Федерації», — йдеться в повідомленні.

Інших деталей поки немає.

Військова прокуратура внесла відомості до єдиного державного реєстру досудових розслідувань і проводить слідчі дії. У прес-центрі ООС повідомили, що командування намагається встановити точне місце перебування військових і повернути їх на підконтрольну Україні територію.

  • 8 травня проросійські бойовики «ЛДНР» в односторонньому порядку скасували режим припинення вогню й посилили обстріли українських позицій і населених пунктів. Про це повідомляє штаб Операції обʼєднаних сил.
  • З початку Операції обʼєднаних сил, яка стартувала на Донбасі у кінці квітня 2018 року, Україна повернула під свій контроль 24 кв. км території та три населені пункти: хутір Вільний (Луганська область), селища Південне та Шуми (Донецька область).
  • Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження через сприяння Росії в підготовці дітей до бойових дій на території «ДНР» та «ЛНР».