Раді запропонували легалізувати медичний канабіс

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

До Верховної Ради подали проект закону про легалізацію медичного канабісу. Відповідний документ під номером 10313 зареєстрували у парламенті в понеділок, 20 травня.

Автором законопроекту під назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя» виступили 102 народних депутати. Текст документу наразі відсутній.

15 травня комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав електронну петицію про легалізацію медичного канабісу. Як пояснив член комітету, нардеп Георгій Логвинський, робоча група підтримала ініціативу авторів цієї петиції.

«Рішення робочої групи, яке ми прийняли, було наступне: ми подаємо законопроект, який приймається в першому читанні, приймаємо це за основу, далі будемо розглядати, які є бачення розвитку цього напрямку», — сказав нардеп. Документ з умовною назвою «законопроект про право на життя» має на меті надати хворим особам доступ до препаратів на основі медичної марихуани.