Зеленський закликав США посилити санкції проти Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський закликав США посилити санкції проти Росії

Адміністрація Президента України

Президент Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати Америки посилити санкції проти Росії, повідомляє прес-служба президента.

Зеленський заявив про це під час зустрічі з представниками Адміністрації президента США і Конгресу, які прибули до Києва для участі в церемонії його інавгурації. «США є потужним і дуже серйозним партнером для України, насамперед, у подоланні агресії Росії. Самостійно подолати російську агресію на Донбасі і в Криму ми не зможемо. Тому нам потрібна ваша допомога. Хотів би закликати вас, щоб США продовжували посилення санкцій проти РФ», — сказав він.

Також Зеленський додав, що готовий втілювати прозорі, відкриті й демократичні реформи в Україні. Крім того, Зеленський подякував президенту США Дональду Трампу за привітання і висловив надію на зустріч найближчим часом.

  • 20 травня Володимир Зеленський офіційно став президентом України. Він склав присягу і заявив про розпуск Верховної Ради. Зеленський закликав нардепів прийняти закони про зняття депутатської недоторканності та кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, затвердити Виборчий кодекс, зробити відкриті списки, а також звільнити голову СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка та міністра оборони Степана Полторака.