Тимошенко підтримала розпуск Ради й оголосила про участь «Батьківщини» у виборах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партія «Батьківщина» готова до дострокових виборів у Верховну Раду та братиме в них участь. Про це у Facebook заявила лідер партії Юлія Тимошенко.

У той же час, за словами політика, Верховна Рада повинна прийняти рішення, які не приймала раніше за час своєї роботи. «Перше — треба невідкладно прийняти новий закон про вибори. Який буде без корупції, без підкупу, такий, на який чекають люди. Не можна йти на дострокові вибори за старою виборчою системою», — сказала вона.

Друге, за її словами, що «потрібно сьогодні країні» — це зміна керівників силових органів. «Тому що два місяці чекати ще до зміни силовиків — це буде неправильно», — переконана Тимошенко.

Крім того, за її словами, Верховна Рада поточного скликання має ухвалити закон про покарання за незаконне збагачення, а також вирішити питання про зниження тарифів. «І думаю, що парламент готовий до такої роботи», — сказала політик.

  • 20 травня Володимир Зеленський офіційно став президентом України. Він склав присягу та заявив про розпуск Верховної Ради. Зеленський закликав нардепів прийняти закони про зняття депутатської недоторканності, про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, затвердити Виборчий кодекс, зробити відкриті списки, а також звільнити голову СБУ Василя Грицака, генпрокурора Юрія Луценка та міністра оборони Степана Полторака. theБабель веде текстову онлайн-трансляцію інавгурації.
  • Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» заявила про готовність до проведення дострокових парламентських виборів.