У Єгипті вбили 12 імовірних бойовиків «Ісламської держави». Це сталося наступного дня після нападу на туристичний автобус

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У столиці Єгипту Каїрі правоохоронці вбили 12 імовірних бойовиків «Ісламської держави». Це сталося наступного дня після вибуху поблизу туристичного автобуса біля пірамід Гізи, внаслідок якого постраждали 17 людей.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

У міністерстві не сказали, чи це напряму повʼязано з учорашнім вибухом. Проте там зазначили, що підозрюваних вбили під час рейдів у районах, де, імовірно, члени ісламістської групи «Хасм» планували серію атак у країні.

  • Поблизу автобуса з туристами, який перебував біля пірамід Гізи, прогримів вибух, внаслідок якого постраждало 17 осіб. Місце, де стався вибух, є одним із найпопулярніших для відвідування туристів у країні.
  • У день католицького Великодня, 21 квітня, на Шрі-Ланці прогриміло вісім вибухів. Шість вибухів сталися в столиці Коломбо, у трьох церквах і в трьох готелях, ще два — у передмісті столиці. Всі атаки були спрямовані проти християн та іноземців. Серед загиблих людей українців немає.
  • 22 квітня у Коломбо пролунав девʼятий вибух. Він стався, коли поліція знешкоджувала бомбу біля церкви. Трохи раніше правоохоронці повідомили, що на центральній автобусній станції Коломбо виявили 87 вибухових пристроїв.