SpaceX подала до суду на уряд США. Причину позову просять засекретити

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Космічна компанія SpaceX, власником якої є винахідник Ілон Маск, подала позов до федерального уряду США. При цьому текст документа просять засекретити, оскільки він містить «конфіденційну і службову інформацію, яка не підходить для оприлюднення». Про це повідомляє The Washington Post.

«Компанія не просто подала позов у федеральний суд, а й представила кілька доказів. Але що саме було надано, швидше за все, залишиться засекреченим. Зараз їхнє прохання вивчає суд», — йдеться в повідомленні.

У той же час журналісти уточнили, що позов був поданий у той момент, коли ВПС США мали розпочати підготовку до укладення двох великих контрактів на запуск космічних супутників. Їх вартість оцінюється у кілька мільярдів доларів.

  • Американський виробник космічної техніки SpaceX почав будувати другий прототип другого ступеня системи Starship and Super Heavy. Інформацію підтвердив засновник компанії Ілон Маск.
  • 4 квітня американський виробник космічної техніки SpaceX уперше провів тестовий запуск Starhopper — прототипу нового космічного корабля Starship. У ньому встановили один зразок ракетного двигуна Raptor, який компанія буде використовувати для дослідження і колонізації Марсу.