За екс-командувача Нацгвардії Аллерова внесли 4,8 млн грн застави

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
За екс-командувача Нацгвардії Аллерова внесли 4,8 млн грн застави

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

За колишнього голову Національної гвардії України Юрія Аллерова внесли заставу розміром 4,8 млн грн. Про це розповів його адвокат Ігор Мороз, передає «Громадське».

«Заставу внесли, але не відпустили, роблять все, щоб тримати його», — зазначив він.

За словами Мороза, заставу було внесено 17 травня після 18 години, що могло стати причиною затримки переказу коштів.

Тим не менш, Аллерова мають відпустити наступного тижня.

Що сталося?

У 2017 році програма журналістських розслідувань «Наші гроші» з Денисом Бігусом зʼясувала, що восени 2016 року Аллеров підписав додаткову угоду із забудовником «Укрбуд Девелопмент». Згідно з нею, замість 50 квартир і 30 паркувальних місць в ЖК «Аристократ» Аллеров погодився прийняти 65 квартир у ЖК «Оберіг».

Загальна вартість квартир і паркувальних місць ЖК «Аристократ» перевищувала вартість квартир у ЖК «Оберіг» на 100 млн грн.

Ще в 2000-х роках Нацгвардія передала майже гектар землі на території військової частини 2260, що на Євгена Коновальця, 34, під будівництво житлового будинку. За умовами договору, нацгвардійці мали отримати 20% готових квартир та частину паркомісць. В угоді із забудовником від 2015 року йдеться про 50 квартир площею понад 4 000 кв. м та 30 паркомісць.

Проте після додаткової угоди за 2016 рік нацгвардійці відмовилися від квартир і машиномісць на Печерську в центрі Києва, натомість отримали 65 квартир у ЖК «Оберіг» на околиці міста, в промисловій зоні, за кілька кілометрів від кінцевої станції метро «Червоний Хутір».

Згодом Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження за фактом імовірних правопорушень, а саме розтрати майна в особливо великих розмірах. Втрата від угоди посадовців Нацгвардії з забудовником «Укрбуд Девелопмент» може становити понад 100 мільйонів гривень.