Суд призначив експертизу поста в Facebook бізнесмена Черняка, у якому він назвав Гладковського-молодшого «крадієм»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Оболонський районний суд призначив лінгвістичну експертизу поста в Facebook власника алкогольного холдингу Global Spirits Євгена Черняка, у якому він назвав «крадієм» фігуранта корупційного скандалу в «Укроборонпромі» Ігоря Гладковського. Про це підприємець повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Адвокат Свинарчука попросив провести лінгвістичну експертизу, чи є мої слова про те, що Свинарчук злодій і покидьок, негативними. Свинарчук мабуть так досі й не зрозумів, що красти, брехати і брати відкати на оборонці — це низько і підло. Свинарчук так до цього моменту і не зрозумів, що бути мародером — це дуже погано. Тому знадобилася додаткова лінгвістична експертиза», — зазначив він.

При цьому Черняк уточнив, що не відмовляється від своїх попередніх висловлювань на адресу Гладковського.

«Повторю, вважаю Свинарчука [попереднє прізвище Гладковського] злодієм, покидьком і негідником. І суд доведу до кінця. Це моя громадянська позиція. І не казатиму суду, що це не мій Фейсбук і писав пост не я, тому суд повинен це визнати. Фейсбук мій. Пост я писав. Свинарчук мародер», — підкреслив він.

Про що йдеться?

30 березня стало відомо про те, що син колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Ігор Гладковський подав до суду на власника брендів «Хортиця», Shustoff і «Мороша» Євгена Черняка через публікацію в Facebook. Позов про захист честі, гідності та ділової репутації зареєстрував Оболонський райсуд столиці. Позивач вимагав вибачень від Черняка, який у Facebook назвав Гладковського «людиною, у якої відсутні мораль і совість».

«Кращий український стартап — красти разом із татом на озброєнні, коли гинуть люди. Коли тебе спіймали, записати пародію на розслідувачів корупції та звинуватити їх у тому, що вони працюють на Папу Римського. Продовжити красти, поки є така можливість. Капіталізація — 100 мільйонів доларів. Інвестор — бюджет України. Мораль — відсутня. Совість — ампутована. Прізвище — Свинарчук. Вік — 24 роки», — писав Черняк.