Справа про квартири для військових: донька екс-очільника Нацгвардії Аллерова живе у Москві та має громадянство Росії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Донька екс-очільника Національної гвардії Юрія Аллерова, якого НАБУ підозрює у розкраданні при будівництві житла для військових, більшу частину часу проживає у Москві та має подвійне громадянство — українське та російське.

Про це під час судового засідання у справі про квартири Нацгвардії повідомив прокурор САП, передає «Громадське».

За даними слідства, донька Аллерова має у Москві місце проживання, родину. Також неодноразово до Москви виїжджала дружина Аллерова. Сам же Аллеров під час допиту наголошував, що його донька є громадянкою України та проживає в Україні.

Слідство також зʼясувало, що донька Аллерова отримала квартиру від «Укрбуд Девелопмент» за заниженою ціною. Компанія фігурує в розслідуванні НАБУ.

  • Екс-командувача Національної гвардії Юрія Аллерова Національне антикорупційне бюро затримало 14 травня. Окрім нього, затримали також гендиректора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороду й Алісу Гринчук, запропоновану Нацгвардії як експерта від «Укрбуду».
  • Перед цим НАБУ повідомило, що проводить обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також у низці приватних компаній. Обшуки тривали в межах провадження про розкрадання понад 80 млн грн при будівництві житла для військових. Розслідування провадження детективи НАБУ здійснюють із грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань.
  • Аллерова підозрюють у заволодінні 81 млн грн .Йому інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 ККУ). Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.