У мережі створили петицію проти нагородження Алена Делона «Золотою пальмовою гілкою». Вона зібрала вже понад 20 тисяч підписів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У мережі створили петицію проти нагородження Алена Делона «Золотою пальмовою гілкою». Вона зібрала вже понад 20 тисяч підписів

Stefania D'Alessandro / Getty Images

Американська організація створила петицію з проханням не вручати французькому актору Алену Делону «Золоту пальмову гілку» на кінофестивалі у Каннах, оскільки вважає його «сексистом, расистом і гомофобом».

«На такій важливій події немає місця для расистів, сексистів і гомофобів — підпишіть, щоб попросити Канни не вшановувати його!» — йдеться в петиції.

Станом на 16 травня петиція зібрала 22 613 голосів з 25 000 потрібних.

Приводом для створення петиції стали давні висловлювання актора про те, що одностатеві пари не повинні всиновлювати дітей, його підтримка політики правих у Франції та заяви про те, що жінки зайшли занадто далеко, вимагаючи рівних прав з чоловіками.

Однак організатори фестивалю не збираються відмовлятися від нагородження всесвітньовідомого французького актора, пише видання Screendaily.

«Сьогодні дуже важко когось нагородити або вшанувати, бо на вас нападає політична поліція. Складно зараз судити про Алена Делона очима того, хто живе в сучасному світі. Канни засуджують певні висловлювання, але виступають за свободу висловлювання думок. Ми будемо вшановувати актора зі 100% ентузіазмом», — заявив директор Каннського фестивалю Тьєррі Фремо.

Він також значив, що оргкомітет не схвалює судження Алена Делона, але актор має право на свою точку зору.

«Ми не збираємося вручати Нобелівську премію миру Делону. Ми даємо йому почесну нагороду «Золоту пальмову гілку» за його акторську карʼєру», — наголосив Фремо.