«Квартира Лещенка»: САП відкрила проти нардепа кримінальне провадження

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження проти нардепа Сергія Лещенка за підозрою в отриманні ним хабарів. Про це йдеться у повідомленні на сторінці САП у Facebook.

«Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 КК України та викликано на допит народного депутата України Сергія Лещенка», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі пояснили, що провадження відкрито на основі інформації зі ЗМІ. «Відповідно опублікованої у ЗМІ інформації народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме за здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також за формування необхідних суспільних думок у медіа-просторі», — йдеться у повідомленні.

Розслідування доручено Національному антикорупційному бюро. САП здійснюватиме процесуальне керівництво.

  • 14 травня Лещенко закликав генерального прокурора Юрія Луценка внести до кінця тижня подання про зняття з нього депутатської недоторканності і провести детальне розслідування у звʼязку зі звинуваченнями у розголошенні даних досудового розслідування у справі про «чорну касу «Партії регіонів».
  • Перед цим Лещенко заявив, що генеральний прокурор Юрій Луценко вибудував історію навколо екс-міністра екології Миколи Злочевського та колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, щоб зберегти за собою посаду глави ГПУ при новообраному президенту Володимирові Зеленському. За твердженням нардепа, у цю схему був залучений особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані.
  • Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит в Україну для зустрічі з обраним президентом Володимиром Зеленським. Крім того, Джуліані назвав імʼя людини, яка була викрита на допомозі демократам під час президентських виборів у 2016 році. Нею виявився Сергій Лещенко.