У російському Єкатеринбурзі затримали не менше 70 учасників акції проти будівництва храму РПЦ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У російському Єкатеринбурзі затримали не менше 70 учасників акції проти будівництва храму РПЦ

Alexei Kolchin \ TASS via Getty Images

У Росії, в Єкатеринбурзі силовики затримали щонайменше 70 активістів під час протесту проти будівництва храму святої Катерини на території скверу біля міського Театру драми. Про це пише «Радіо Свобода».

Затримання почалися увечері 15 травня. Бійці ОМОНу з застосуванням сили доставили у відділки поліції кілька неповнолітніх. Серед затриманих також опинилися голова опозиційного громадського руху «Открытая Россия», у якого було при собі журналістське посвідчення, і представник штабу Олексія Навального.

Силовики вишикувалися у шеренги та почали витісняти протестувальників. Багатьох ОМОНівці били кийками.

За словами свідків, на одній із ділянок демонстранти прорвали оточення поліції, після чого у працівників Росгвардії полетіли пляшки та каміння. У натовпі людей також був провокатор, який закликав до заворушень. Пізніше його затримали.

За даними Інтерфаксу, 21 учасник протесту вже отримав строк від двох до десяти діб.

  • У Єкатеринбурзі вже третій день протестують проти будівництва храму РПЦ. 15 травня протестувальники зламали частину паркану, яким було огороджено місце будівництва, і скинули її в ставок. Та невдовзі охоронці принесли новий паркан. На акцію протесту приїхав ОМОН. Російські правозахисники повідомляли про 28 затриманих. Також мітингувальникам протистояли спортивні хлопці міцної статури.