«Євробачення-2019». Поруч із памʼятником жертвам теракту біля «Дольфі» встановили біотуалети, що призвело до збурень у соцмережах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Тель-Авіві (Ізраїль), де зараз триває міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2019», на території поселення для гостей поруч із памʼятником жертвам теракту на дискотеці «Дольфі» встановили біотуалети. Як пише місцеве видання Ynet, туалети поставили майже впритул до памʼятного місця, що викликало обурення серед ізраїльтян у соцмережах.

Після звернень у муніципалітет Тель-Авіва біотуалети огородили парканом і відсунули лише на 10 метрів. У прес-службі відомства заявили, що встановили зручності помилково і зробили все можливе за таких обставин, проте відповідний запах нікуди не подівся.

Зараз памʼятна табличка з іменами 21 жертви вибуху та інсталяція двох дітей з написом «Це наш дім. Ми не припинимо танцювати» залишається огороджена парканом.

Теракт біля дискотеки «Дольфі»

1 червня 2001 року палестинець-смертник Саїд Хуторі активував пояс шахіда в черзі біля входу у популярну тель-авівську дискотеку «Дольфі». В результаті вибуху була вбита 21 людина і ще 120 отримали осколкові поранення. Всі постраждалі та загиблі були підлітками, в основному нові репатріанти з колишнього СРСР. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання «Ісламський джихад», проголосивши Хуторі «мучеником за віру».

  • 14 травня у столиці Ізраїлю Тель-Авіві пройшов перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2019». З 17 учасників у фінал пройшли представники десяти країн.
  • Під час першого півфіналу «Євробачення-2019» хакери атакували сайт ізраїльської громадської телекомпанії «Кан» і погрожували ракетною атакою на Тель-Авів.