Вночі: визначилися перші 10 фіналістів «Євробачення-2019», у роботі Instagram стався збій, а кортеж Трампа потрапив у ДТП

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: визначилися перші 10 фіналістів «Євробачення-2019», у роботі Instagram стався збій, а кортеж Трампа потрапив у ДТП

Eurovision

Відбувся перший півфінал «Євробачення-2019»

У столиці Ізраїлю Тель-Авіві пройшов перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2019». З 17 учасників за гран-прі у фіналі боротимуться представники десяти країн: Греція, Білорусь, Сербія, Кіпр, Естонія, Чехія, Австралія, Ісландія, Сан-Марино та Словенія.

Другий півфінал пройде у Тель-Авіві 16 травня. Загалом участь у фіналі 18 травня візьмуть 20 кращих півфіналістів, а також п’ять країн-засновниць конкурсу та Ізраїль як переможець «Євробачення-2018».

Російські суди продовжили арешт 24 кримським татарам, затриманим у березні

Кіровський райсуд Ростова-на-Дону 14 травня продовжив термін арешту в СІЗО останнім чотирьом з 24 затриманих кримських татар у другій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» після масових обшуків у Криму 27 березня. Як повідомляє «Крим.Реалії», суддя продовжила до 15 серпня запобіжний захід у вигляді утримання в слідчому ізоляторі Владлену Абдулкадирову, Рустему Шейхалієву, Білялу Аділову і Фарходу Базарову.

Звинувачення наполягло на утриманні фігурантів справи в СІЗО, оскільки побоюється, що, перебуваючи на волі, вони можуть сховатися від слідства і суду, знищити докази тощо. Адвокати підсудних просили змінити їм запобіжний захід на будь-який інший, не пов’язаний з утриманням в ізоляторі.

Кортеж Трампа потрапив у ДТП в Луїзіані

Принаймні троє поліціянтів, які супроводжували на мотоциклах кортеж президента США Дональда Трампа, постраждали під час аварії в штаті Луїзіана, де глава Білого дому перебував з візитом 14 тарвня, пише Укрінформ. Про ДТП повідомила у соцмережі журналістка інформагентства Bloomberg Дженіфер Джекобс, яка перебувала з Трампом у поїздці.

За її даними, усі потерпілі «доставлені до шпиталю і перебувають у стабільному стані». Одного офіцера-правоохоронця забрали в операційну із серйозними пошкодженнями руки, а також втратою зубів.

У роботі Instagram стався збій

У роботі соціальної мережі Instagram в усьому світі стався збій. За даними сервісу Downdetector, на проблеми в роботі сервісу скаржилися користувачі із США, Бразилії та Європи (Великої Британії, Франції, Італії, Німеччини, Польщі, України, Росії та ін.).

78% користувачів Instagram повідомили про проблеми у відображенні новинної стрічки, 15% не могли зайти у свій акаунт, а в 5% не коректно відображався веб-сайт.

Downdetector

У Франції відкрився Каннський кінофестиваль

У Каннах стартував 72-й кінофестиваль — одна із найпрестижніших та найбільш очікуваних подій у кіноіндустрії. У церемонії відкриття взяли участь режисери, актори та інші знаменитості з майже 40 країн світу. Ведучими заходу стали Хавʼєр Бардем і Шарлотта Генсбур. Фестиваль триватиме до 25 травня. Цього року український фільм EVGE («Додому») кримськотатарського режисера Нарімана Алієва покажуть у програмі «Особливий погляд» — другому за значимістю конкурсі Канн.