Китайська компанія продасть свою частку в додатку для знайомств серед ЛГБТ-спільноти Grindr. Цього вимагали США

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Китайська компанія Beijing Kunlun Tech погодилася продати свої акції додатку для знайомств Grindr, який популярний серед ЛГБТ-спільноти. Цього вимагали США.

Про це пише Reuters.

Акції треба продати до червня 2020 року.

Китайська компанія володіє 60% акцій та планувала повністю купити її найближчим часом. Але Комітет із іноземних інвестицій у США, який перевіряє закордонні закупівлі американських підприємств, засумнівався в доречності таких продажів.

До червня 2020 року Grindr не має передавати будь-яку конфіденційну інформацію Китаю. Але як це буде виконуватися, не зрозуміло.

З допомогою додатку Grindr можна отримати чимало приватної інформації. Минулого року зʼявилася інформація, що програма ділиться ВІЛ-статусом користувачів із рекламними партнерами.

  • Британський сільськогосподарський стартап Hectare Agritech запустив додаток Tudder для знайомства корів. Стартап створив аналог сервісу для знайомств Tinder, щоб допомогти фермерам розводити велику рогату худобу.
  • Ізраїльську фірму запідозрили в розробці програмного забезпечення, за допомоги якого можна отримати доступ до приватного листування в месенджері WhatsApp як на iOS, так і на Android.