Кримськотатарського активіста Бекірова вивезли з СІЗО в лікарню

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова, заарештованого російським судом, перевели із слідчого ізолятора до лікарні. Про це у Facebook написала його дочка Елеонора Бекірова.

«Терміново! Мого батька вивезли в лікарню ім. Семашка [Клінічну лікарню імені Семашка в Сімферополі]. Причини зʼясовуємо», — написала вона.

Пізніше Елеонора Бекірова заявила, що в жодному з відділень лікарні ім. Семашка її батька немає.

  • Бекіров страждає на діабет, хворобу серця, він є інвалідом першої групи, у якого ампутована права нога. 26 квітня на судовому засіданні він заявив, що має намір оголосити голодування через ставлення до нього медиків ізолятора — співробітники СІЗО вводили Бекірову інʼєкцію інсуліну без вимірювання рівня цукру в його крові.
  • За словами адвоката, на зустрічі з його підзахисним у кінці квітня обличчя Бекірова було набряклим і вкритим бурими плямами. Він насилу пересувався, його мучили задишка та постійний біль у лівій стороні грудей.
  • У кінці березня Бекірова перевели в медичну санчастину слідчого ізолятора в Сімферополі. Перед цим він заявив, що має намір оголосити голодування.