Адвокат: Кримськотатарський активіст Бекіров не витримає голодування. Він насилу пересувається, його мучить біль

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У кримськотатарського активіста Едема Бекірова, заарештованого російським судом у анексованому Криму, різко погіршується здоровʼя через неправомірні дії працівників СІЗО. Про це повідомляє його адвокат Іслям Веліляєв у Facebook .

Бекіров страждає на діабет, хворобу серця, він є інвалідом першої групи, у якого ампутована права нога. 26 квітня на судовому засіданні він заявив, що має намір оголосити голодування через ставлення до нього медиків ізолятора.

«Протягом десяти днів співробітники медичної частини СІЗО вводять Бекірову інʼєкцію інсуліну без вимірювання рівня цукру в його крові. Родичі неодноразово намагалися передати експрес-тести для вимірювання цукру, проте співробітники медичної частини СІЗО їх не приймають під різними приводами. Це може призвести до безповоротних наслідків, аж до летального результату», — повідомляє адвокат.

Від зазначає, що під час останньої зустрічі з його підзахисним у Бекірова було набрякле і вкрите бурими плямами обличчя. Він насилу пересувався, його мучать задишка і постійний біль у лівій стороні грудей.

«Зі свого боку я від імені свого підзахисного звертаюсь до всіх, хто може вплинути на перебіг подій — надати посильну допомогу в якнайшвидшому вирішенні проблеми, зупинити по суті неправомірні дії співробітників СІЗО №1 м. Сімферополь, рівносильні до тортур і катувань. Едем Бекіров голодування не витримає», — підкреслює адвокат.

  • Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму залишив у силі продовження арешту до 12 червня кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого звинувачують у зберіганні зброї та боєприпасів.
  • Про намір оголосити голодування Бекіров заявляв ще в березні. Тоді дочка активіста написала у Facebook, що він йде на крайні заходи, а родина просить його не починати голодування.