На дні Маріанської западини знайшли пластиковий пакет і обгортки від цукерок

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американський дослідник Віктор Весково третім в історії занурився на дно Маріанської западини, досягнувши позначки в 11 км. Під час чотиригодинного дослідження дна, Весково, крім нових видів мешканців, виявив пластиковий пакет і обгортки від цукерок.

Як пише BBC, дослідник знайшов на дні чотири нових види амфіподів (ракоподібні) і рожевого равлика. Також він взяв зразки дна, щоб перевірити вміст у породі мікропластику.

Відзначимо, що за статистикою в Тихий океан щорічно потрапляють мільйони тонн пластику, який вбиває мешканців і забруднює воду та береги.

  • Європарламент схвалив повну відмову від одноразового пластикового посуду з 2021 року. За це рішення проголосували 560 євродепутатів. До 2021 року в ЄС будуть заборонені одноразовий пластиковий посуд, пластикові соломинки, бавовняні палички, палички для повітряних кульок. Також заборонять пластмасові харчові контейнери та чашки з пінополістиролу.
  • Вчені з університету Бангора (Уельс) проаналізували склад води озер і річок Великої Британії та дійшли висновку, що майже кожна водойма забруднена мікропластиком. Вчені говорять про забруднення води в усьому світу.