На дорогах країни почали працювати 100 радарів TruCAM. У МВС опублікували карту з їх розташуванням

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
На дорогах країни почали працювати 100 радарів TruCAM. У МВС опублікували карту з їх розташуванням

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

13 травня на українських дорогах почали працювати 100 пристроїв вимірювання швидкості TruCAM. Про це Міністерство внутрішніх справ повідомило у своєму телеграм-каналі.

У МВС опублікували карту з розташуванням радарів TruCAM та зазначили, що на всіх ділянках у місцях вимірювання швидкості стоять попереджувальні знаки та службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками.

«Все максимально відкрито і з максимальним попередженням, адже наша мета — не притягнути до відповідальності якомога більше, а попередити правопорушення, знизити швидкість. Залишається тільки одне — пильнувати за знаками і не порушувати. І пам’ятати: швидкість — вбиває», — зазначив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Прес-служба Міністерства внутрішніх справ України

За перевищення швидкості понад 20км/год штраф 255 гривень, за перевищення понад 50км/год — 510 грн.

Раніше в МВС повідомляли про те, що на дорогах України працюють 75 пристроїв вимірювання швидкості TruCAM, зараз до них додалося ще 25.

  • В Україні з 1 травня набули чинності нові правила проходження технічного огляду автомобіля. Результат проходження обовʼязкового технічного контролю (ОТК) додатково буде фіксуватися на лобовому склі авто за допомогою RFID-мітки — наліпки з радіочастотною ідентифікацією.
  • 8 жовтня минулого року поліція почала використовувати радари TruCAM. Перший тиждень вони працювали в тестовому режимі. Правоохоронці з цими пристроями вийшли на 11 автодоріг у 13 областях і Києві.
  • Радар TruCAM може вимірювати швидкість на відстані до 1 200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту памʼяті на 16 тис. відеороликів, або 40 тис. фото. Робить до 3 фотокадрів за секунду. Від попереднього радара «Візир» його відрізняє те, що ТrиСAM має лазерне наведення — вузький промінь, який практично зводить до нуля можливість захоплення сусіднього автомобіля, що зменшує кількість помилок. «Візир» працює за принципом радіолокації і тому часто захоплює сусідній автомобіль.