Від сьогодні поліція починає використовувати радари TruCam. Порушників будуть ловити на дорогах 13 областей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна поліція на сторінці у Facebook оприлюднила список доріг, на яких від сьогодні почне використовувати радари для вимірювання швидкості TruCam.

Перший тиждень радари працюватимуть у тестовому режимі. Поліцейські з цими радарами зʼявляться на 11 автодорогах у 13 областях і Києві. У столиці TruCam будуть використовувати на проспекті Бажана та проспекті Перемоги. Також патрульних з радарами поставлять на таких дорогах, як: Київ — Чоп, Київ — Одеса, Київ — Харків — Довжанський, Київ — Ковель — Ягодин, Устилуг — Луцьк — Рівне, Одеса — Рені та інших.

Facebook / Національна поліція України

Радар TruCam може вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту памʼяті на 16 тис. відеороликів, або 40 тис. фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду.

Від попереднього радара «Візир» його відрізняє те, що ТruСам має лазерне наведення — вузький промінь, який практично зводить до нуля можливість захоплення сусіднього автомобіля, що зменшує кількість помилок. «Візир» працює за принципом радіолокації і тому часто захоплює сусідній автомобіль.