Китай запровадив нові мита на товари зі США. Вони оцінюються у $60 мільярдів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Китаю вирішила ввести торгові мита на американські товари у відповідь на подібне рішення президента США Дональда Трампа, повідомляє Associated Press.

Міністерство фінансів Китаю повідомило, що нові мита набудуть чинності з 1 червня і становитимуть від 5 до 25%. Як пише агентство, нові мита стосуватимуться «сотні продуктів» зі США. Китайськаі влада оцінює нові мита у $60 млрд.

На такий крок Китай пішов після того, як США з 10 травня підвищили c 10 до 25% мита на китайські товари загальною вартістю $200 млрд. В адміністрації Трампа такий крок пояснили тим, що Китай відмовився від зобовʼязань, взятих ним на попередніх переговорах.

  • Між Китаєм і США триває так звана «торгова війна» — після приходу Дональда Трампа в Білий дім країни підвищують тарифи на імпорт товарів один одного. У липні 2018 року США запровадили 25-відсоткові збори для 818 найменувань китайської продукції. У кінці серпня список доповнили 279 найменуваннями товарів. Китай у відповідь ввів аналогічні мита на 659 груп товарів зі США.
  • 24 вересня минулого року у США набули чинності нові мита в 10% на імпортовані з Китаю товари на суму в $200 млрд. Одночасно в Китаї почали діяти нові тарифи на американські товари. Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай у «нечесних торгових практиках». Він вводить загороджувальні барʼєри для іноземних товарів, оскільки вважає, що це допоможе американським виробникам.