Маск показав перші 60 супутників проекту Starlink. Він покликаний забезпечити планету недорогим інтернетом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск у своєму Twitter показав 60 супутників, які вирушать на орбіту вже на поточному тижні.

Ці апарати є частиною проекту Starlink зі створення групи супутників, які повинні забезпечити майже всю поверхню Землі відносно недорогим широкосмуговим доступом в інтернет.

На знімку, який Маск виклав у Twitter, видно, що супутники просто складені один на одного з мінімальним поділом. У понеділок, 13 травня, мають відбутися вогневі випробування ракети. Якщо вони будуть вдалими, то вже 16 травня о 05:30 за київським часом відбудеться запуск ракети Falcon 9 з цими супутниками.

Що таке Starlink?

Проект SpaceX, який почався ще в 2015 році. За задумом Маска, до середини 2020-х років на орбіту Землі виведуть 12 тисяч супутників для створення дешевого і високопродуктивного супутникового інтернет-каналу звʼязку і технічних передавачів для прийому і передачі сигналу з Землі і орбіти.

Кожен супутник покриватиме коло площею понад 2 тис. кв. км. Як запевнеє SpaceX, швидкість передачі даних через такий канал сягатиме 1 Гб/с. Сам Маск планує виручити у 2025 році від цього проекту понад $30 млрд.