Нардеп Розенблат пояснив, звідки у нього записи розмови директора НАБУ Ситника

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Народний депутат Борислав Розенблат (позафракційний) пояснив, звідки у нього зʼявилися записи розмови директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника, які свідчать про начебто втручання у вибори США. Про це він розповів журналістам після засідання Окружного адміністративного суду Києва, яке не відбулося, пише «Інтерфакс-Україна» .

«Цей пакет мені занесли в приймальню, там були роздруківка і флешка», — сказав Розенблат.

13 травня мало відбутися засідання Окружного адміністративного суду Києва: нардеп Сергій Лещенко подав апеляцію на судове рішення, винесене за позовом Борислава Розенблата. Однак слухання не відбулося, оскільки суддю, яка мала розглядати справу, перевели у Верховний суд.

Конкретизуючи, чому саме він є позивачем у цій справі, парламентарій сказав: «Я постраждав як народний депутат, якому небайдуже майбутнє України».

«Амбарна книга [чорна бухгалтерія «Партії регіонів»] — це чергове вкидання в масмедіа маски-шоу, щоб дати сигнал. І людина, яка була головою передвиборчого штабу Трампа, постраждала... Це була навмисна спланована акція, щоб втягнути Україну в скандал», — додав депутат.

Розенблат знову заявив, що справа, яку було відкрито відносно нього в НАБУ, була «усвідомленим переслідуванням за політичну діяльність».

  • Народний депутат Борислав Розенблат заявил, що керівник НАБУ Артем Ситник в 2016 році працював на штаб кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.
  • Сам Ситник заявив, що звинувачення у втручанні в американські вибори — абсурдні спекуляції.
  • 10 травня директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник прийшов на допит до слідчих в Генеральну прокуратуру.