У Росії літак Superjet повернувся назад у «Шереметьєво» через проблеми в кабіні пілотів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Літак Sukhoi Superjet 100 російської авіакомпанії «Аерофлот», який в ніч на 13 травня вилетів із Москви в Самару, повернувся назад в аеропорт вильоту «Шереметьєво».

На сервісі Flightradar видно, що рейс вилетів о 01:50 за місцевим часом, але вже через девʼять хвилин у районі міста Володимир розвернувся та попрямував до столиці РФ .

Російські ЗМІ з посиланням на джерело в службах аеропорту пишуть, що рейс був перерваний через те, що спрацював датчик про несправність системи наддуву в кабіні пілотів. Літак вдалося посадити. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

  • 5 травня в російському аеропорту «Шереметьєво», незабаром після вильоту, здійснив екстрену посадку літак, який прямував з Москви до Мурманська. Фюзеляж повітряного судна загорівся під час посадки. На момент пожежі на борту літака перебували 78 осіб, серед них троє дітей і пʼять членів екіпажу. В авіакастрофі загинула 41 людина. Безпосередньо після посадки евакуювали 33 пасажирів та 4 членів екіпажу. З місця аварії вилучені для вивчення бортові самописці.
  • Слідчий комітет Росії назвав найбільш ймовірні версії аварії літака: це недостатня кваліфікація пілотів, диспетчерів і осіб, які проводили технічний огляд борту; несправність повітряного судна та несприятливі метеоумови.
  • У мережі опубликували відео події. Як писали російські ЗМІ, за попередніми даними причиною пожежі на літаку став удар об землю, внаслідок чого зламалася задня стійка шасі. Повідомляється, що при аварійній посадці літак тричі вдарився об злітно-посадкову смугу. Також зазначалося, що лайнеру SSJ-100 довелося повернутися в «Шереметьєво», тому що в нього вдарила блискавка — через це на літаку тимчасово перестав працювати радіозвʼязок.
  • Після авіакатастрофи російська авіакомпанія «Аерофлот» скасувала кілька запланованих рейсів, які повинні були здійснювати літаки Superjet.