Сирійська армія заявила, що «знищує терористів» у провінції Ідліб

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Сирійська армія заявила, що «знищує терористів» у провінції Ідліб на південному заході країни.

Як пише CNN із посиланням на державні сирійські ЗМІ, армія починає «інтенсивні удари по Джабхат аль-Нусра», яка раніше була повʼязана з «Аль-Каїдою».

За даними сирійського видання SANA, операції армії зруйнували чимало місць, що належали «Джабхат аль-Нусра» у провінції Ідліб.

Сирійські урядові сили також відстежують «терористичні» рухи між провінціями Ідліб і Хама на півдні.

  • Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що турецькі війська разом із російськими починають патрулювання в сирійській провінції Ідліб.
  • Союзники США відмовили адміністрації президента Дональда Трампа і заявили, що не будуть залишати свої війська в Сирії після відходу американців. США просили союзників — Францію та Велику Британію, війська яких також перебувають у Сирії для боротьби з «Ісламською державою» (ІД), утворити «зону безпеки» на півночі Сирії, щоб запобігти зіткненню турецьких сил і формувань сирійських курдів, яких Туреччина вважає терористами.
  • США розглядають питання про повне виведення своїх військ із Сирії. Таке рішення у США обговорюють, оскільки наближається до завершення кампанія зі звільнення території Сирії з-під контролю «Ісламської держави».