Партія «Батьківщина» підтримала проведення інавгурації Зеленського 19 травня

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Партія «Батьківщина» виступає за якнайшвидше проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського і підтримує призначення церемонії його вступу на посаду голови держави на 19 травня.

Про це сказав заступник голови партії «Батьківщина» Сергій Соболєв, йдеться на сайті політсили .

«Я думаю, чим швидше президент приступить до виконання своїх повноважень, тим стабільнішою буде ситуація в країні та назовні. Ми підтримуємо ту дату, яка є швидше, 19. Значить, буде 19», — зазначив політик.

  • Раніше лідер партії «Самопоміч», міський голова Львова Андрій Садовий також заявив, що нардепи з фракції обговорили питання інавгурації, і всі підтримали її призначення на 19 травня. «Якщо Зеленський хоче приступити до своєї роботи 17, 19 травня — welcome, іди й роби. Чим скоріше, тим краще», — сказав він.
  • 4 травня обраний президентом Володимир Зеленський провів зустріч із представниками парламентських фракцій у Верховній Раді. На ній обговорювали різні можливі дати інавгурації політика, зокрема йшлося про 19 і 28 травня. На проведенні церемонії 19 травня наполягає сам Зеленський .
  • 10 травня новообраний президент записав відеозвернення до народних депутатів. У ньому він заявив, що Рада затягує його призначення на посаду.
  • За законом, інавгурація нового президента має відбутися не пізніше ніж за 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів — тобто до 3 червня 2019 року. Верховна Рада зможе визначити дату інавгурації лише на пленарному тижні — на засіданні 14 травня.
  • Дискусії щодо дати інавгурації тривають у Раді, оскільки президент має право достроково розпустити парламент. Проте така процедура має обмеження у часі — до 27 травня 2019 року.