Вночі: У Франції схвалили проект реставрації Нотр-Дама, HBO показав кадри пʼятої серії «Гри престолів», а Трамп запровадив нові мита на товари з Китаю

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Франції схвалили законопроект реставрації Нотр-Дама

Національні збори Франції схвалили проект закону про реставрацію собору Паризької Богоматері. Документ був прийнятий у першому читанні, передає LCP.

У тексті законопроекту зазначено, що ремонт буде проведено за рахунок пожертвуваних коштів. При цьому для людей, що віддали гроші на реставрацію собору, передбачать податкові пільги. З текстом документа вже встиг ознайомитися і французький уряд.

Біля берегів Танзанії затонув човен з мігрантами. На ньому було понад 70 людей

Неподалік від узбережжя Тунісу затонув човен з лівійськими мігрантами. Загинуло щонайменше 70 осіб. Про це повідомляє TAP.

«Мінімум 70 мігрантів потонули в цю пʼятницю в результаті аварії човна, який затонув за 60 миль від узбережжя Тунісу», — йдеться в повідомленні. Інформацію вже підтвердили в міністерстві оборони Тунісу. Човен виплив у четвер з лівійського міста Зувара.

Трамп запровадив $200 млрд додаткових мит на товари з Китаю

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розпорядився ввести мита на товари з Китаю ще на $200 млрд. Про це йдеться в заяві Роберта Лайтхайзера, представника США на торгових переговорах, передає The Hill.

«За вказівкою президента Дональда Трампа, США підняли тарифи на китайські товари з 10% до 25% на суму близько $200 млрд. Президент також наказав почати процес підвищення тарифів практично на весь імпорт з Китаю, вартість якого оцінюють у $300 млрд», — зазначив він.

У той же час Лайтхайзер уточнив, що остаточне рішення з цього питання поки не прийнято, а переговори тривають.

HBO показав кадри пʼятої серії «Гри престолів»

Телеканал HBO показав кадри пʼятої серії серіалу «Гра престолів», повідомляє IGN.

Так, на знімках можна помітити усмішки Серсеї Ланністер та Дейнеріс Таргаріен, які готуються до битви. Також можна побачити Джона Сноу, Тіріона Ланністера та інших героїв.

Звернемо увагу, що премʼєра серії запланована на 12 травня. Вона триватиме 1 годину 20 хвилин.

Льотчик-стажер 40 хвилин летів над Австралією непритомним. Він не поснідав уранці

В Австралії літак протягом 40 хвилин летів у повітрі на автопілоті, у той час як льотчик-стажист втратив свідомість, повідомляє ABC.

«Пілот почав відчувати головний біль у ділянці лоба і ввімкнув автопілот», — йдеться в повідомленні.

Підкреслено, що перед інцидентом чоловік перехворів на застуду і погано спав, а вранці навіть не поснідав. Внаслідок цього приблизно через 40 хвилин польоту він знепритомнів. Диспетчери намагалися налагодити звʼязок з літаком, але відповіді не надходило. Після того, як чоловік прийшов до тями, йому допомогли посадити повітряне судно в Парафілді.

Після цього місцева льотна школа вирішила запровадити нові вимоги до учнів — вони повинні записувати час сну та останнього прийому їжі. Без цього їх не будуть допускати до польотів.