Девіда Бекхема на півроку позбавили водійських прав і оштрафували через користування мобільним телефоном за кермом

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Девіда Бекхема на півроку позбавили водійських прав і оштрафували через користування мобільним телефоном за кермом

Victoria Jones / PA Images via Getty Images

Футболіста Девіда Бекхема позбавили водійських прав на півроку через користування мобільним телефоном за кермом. Також він зобовʼязаний сплатити штраф. Про це пише ВВС.

Колишній гравець збірної Англії з футболу визнав себе винним у використанні мобільного під час кермування своїм Bentley в центрі Лондона 21 листопада 2018 року. Однак він зазначив, що не памʼятає жодного випадку, за який би його позбавили прав і виписали штраф.

Адвокат футболіста намагався пояснити суду, що його підзахисному потрібні водійські права, оскільки час від часу він відвозить дітей до школи та любить водити автомобіль. Однак прокурор був безапеляційним.

«Замість того щоб дивитися прямо, звертаючи увагу на дорогу, він дивився собі на коліна», — зазначив під час судового засідання прокурор Метью Спратт.

Окружна суддя Кетрін Мур зазначила, що футболіст, користуючись телефоном за кермом, їхав на невеликій швидкості, але, згідно із законом, цьому «немає виправдання».

Тепер футболіст не має права півроку сідати за кермо, а також зобовʼязаний заплатити штраф у розмірі £750 ($975) і сплатити всі судові витрати протягом семи днів.

Також в Британії прийнято нараховувати водіям так звані штрафні бали за ті чи інші порушення. Раніше у футболіста було шість балів, а після судового рішення до них додали ще шість.