Суд Іспанії оштрафував Кріштіану Роналду на майже €19 млн і засудив до умовного тюремного увʼязнення

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Суд у Мадриді (Іспанія) оштрафував португальського футболіста, нападника італійського клубу «Ювентус» Кріштіану Роналду на €18,8 млн ($ 21,4 млн) і засудив до 23 місяців вʼязниці умовно за звинуваченням в ухиленні від сплати податків. Про це повідомляє Reuters та інші західні ЗМІ.

Засідання у справі відбулося 22 січня. На нього спортсмен прийшов разом зі своє подругою Джорджиною Родрігес.

Прокуратура Іспанії звинуватила футболіста в ухиленні від сплати податків з 2010 до 2014 року на суму €5,7 млн. У той час Роналду виступав за мадридський клуб «Реал». Раніше футболіст уже сплатив в іспанську казну €13,4 млн та погодився піти на угоду зі слідством.

  • Кріштіану Роналду — пʼятиразовий володар «Золотого мʼяча». Він є другим (після Ліонеля Мессі) у рейтингу найбільш високооплачуваних футболістів світу за версією журналу Forbes.
  • У вересні американка Кетрін Майорга подала на Роналду позов до суду штату Невада. Дівчина звинувачує його в зґвалтуванні 2009 року в готелі Лас-Вегаса. Після того, що сталося, вона подала заяву в поліцію, але не розкрила імʼя нападника. Поліція США видала ордер на взяття ДНК у Роналду у цій справі .Футболіст звинувачення заперечує.